مراقبت پوست

تصورات اشتباه در مورد ضد آفتاب

تصورات اشتباه در مورد ضد آفتاب

ضدآفتاب ها ابزار مهمی برای محافظت از پوست در برابر اثرات مضر اشعه ماوراء بنفش می باشند اما همیشه تصورات اشتباه در مورد ضد آفتاب وجود دارد. تاریخچه تولید و استفاده از کرم های ضد آفتاب را می توان به مصری ها نسبت داد چرا که در متن های تاریخی به این موضوع که آنها برای پوست روشن تر ارزش ویژه تری قائل بودند اشاره شده است.

آنها از موادی مانند سبوس برنج، یاس و لوپین برای پیشگیری از اثرات برنزه شدن خورشید بهره می بردند. ضد آفتاب های مدرن اوایل دهه میلادی 1930 به میدان آمدند. یوجین شولر و فرانتس گریتر را می توان اولین مخترعان یا تولیدکنندگان ضدآفتاب‌های امروزی معرفی کرد.

اما امروزه تصورات غلطی در مورد ضد آفتاب در بین بسیاری از مردم رایج اند که در ادامه این مقاله به این موضوع می پردازیم.

تصورات اشتباه در مورد ضد آفتاب

هرچقدر اس پی اف بیشتر باشد، ضد آفتاب محافظ بهتری برای پوست است

یکی از بزرگترین باورهای اشتباهی که ما درباره ضدآفتاب‌ها داریم این است که فکر می‌کنیم هر چه اس پی اف یک ضد آفتاب بیشتر باشد، آن ضدآفتاب محافظ بهتری برای پوست ما خواهد بود. در حقیقت بهتر است بدانیم که هیچ ضدآفتابی نمی‌تواند محافظ صددرصدی پوست ما باشد.

اگر شما ضدآفتابی با اس پی اف 30 پیدا کنید و آن بتواند تقریبا 96 درصد اشعه‌های زیان آور را از پوست ما به دور نگه دارد، کرم ضدآفتاب‌هایی با اس پی اف بالاتر ممکن است تنها نیم تا یک درصد بیشتر بتوانند برخورد این اشعه‌ها به پوست را دچار انسداد کند.

پس به هوای محافظت 100 درصدی هزینه‌های خیلی زیاد را صرف نکنید و به ضدآفتاب‌ها اس پی اف 30 بسنده کنید. در صورتی که می خواهید بیشتر در مورد اس پی اف اطلاعات داشته باشید می توانید به مطلب اس پی اف به چه معناست و spf مناسب ضد آفتاب چقدر است؟ مراجعه کنید.

هرچقدر اس پی اف بیشتر باشد، ضد آفتاب محافظ بهتری برای پوست است

آیا اگر کرم ضدآفتاب بزنیم به کمبود ویتامین دی دچار می شویم؟

اگر از کسی شنیدید که می‌گوید استفاده از ضدآفتاب می‌تواند باعث کم شدن ویتامین دی در بدن ما شود  مطمئن باشید که آن فرد به تنهایی چنین باوری ندارد  و افراد زیادی چنین باور اشتباهی را در ذهن خود می پرورانند.

اما نباید فراموش شود که کرم‌های ضدآفتاب، تنها ورود اشعه‌های مضر را به پوست دچار انسداد خواهد کرد، نه ویتامین دی موجود در نور خورشید را و کاری به نفوذ ویتامین دی موجود در خورشید نخواهد داشت.

داستان از این قرار است که وقتی پوست در مقابل نور خورشید ویتامین دی تولید کند هنوز فعال نشده است اما  وقتی با یو وی بی آفتاب ترکیب شود فعال یا تبدیل به ویتامین دی3 خواهد شد. این در حالی است که هیچ یک از ضدآفتاب‌ها نمی‌توانند به شکل صد در صدی این فرایند را دچار انسداد کند.

روزهای ابری نیازی به ضدآفتاب نیست

چه کسی به ما گفته است که ابرها نور خورشید را خاموش می‌کنند؟ در حقیقت همه می‌گویند که خورشید پشت ابر قرار می گیرد و این یعنی ما هنوز با اشعه‌های خورشید سروکار خواهیم داشت. پس حتی اگر هوا ابری باشد باید از کرم‌های ضدآفتاب بهره ببریم و مراقبت‌های پوستی‎مان را به انجام برسانیم.

اگر می خواهید در مورد استفاده از ضد آفتاب در هوای ابری بیشتر بدانید می توانید به مطلب آیا استفاده از ضد آفتاب در هوای ابری لازم است؟ مراجعه کنید.

لوازم آرایش هم دارای اس اف پی هستند

در جواب این ذهنیت باید گفت که بله ممکن است لوازم آرایش‌های زیرساز مثل کرم پودر و کانسیلر حاوی اس پی اف باشند یا دارای خاصیت ضدآفتابی باشند. اما حتی گران‌ترین نوع آن‌ها نیز نمی‌توانند به شکل کامل محافظ پوست ما در برابر اشعه مضر خورشید باشند.

بنابراین بهتر است پیش از استفاده از پرایمر حتما از ضدآفتاب استفاده کنیم. ضمنا زیر گلو، گوش  بخش‌های دیگری از صورت هستند که نیازی به کرم پودر نخواهند داشت بنابراین باید از ضدآفتاب در آن بخش‌ها حتما استفاده شود.

پوست تیره اشعه رو جذب نخواهد کرد

این جا است که باید گفته شود رنگ پوست هیچ گونه ارتباطی با این موضوع نخواهد داشت. شاید پوست‌هایی با رنگ تیره به سرعت پوست‌هایی با رنگ روشن دچار سوزش نشوند اما این به معنای آن نیست که اشعه‌های مضر آفتاب را به خود نمی گیرد بنابراین بسیاری از کارشناسان، محققان و پزشکان توصیه و تاکید کرده‌اند که در هر سن، جنس، نژاد و شرایطی که می باشید بهتر است از ضدآفتاب بهره ببرید.

پوست تیره اشعه رو جذب نخواهد کرد

ضد آفتاب فقط یک بار در روز

این هم یک باور غلط درباره ضد آفتاب می باشد. شما به طور متوسط هر دو ساعت نیاز به تجدید ضد آفتاب پیدا خواهید داشت. البته اگر زیاد عرق می کنید یا هنگام شنا و پس از آن باید دوباره ضد آفتاب بزنید. البته ما در مطلب چند بار در روز ضد آفتاب بزنیم؟ به طور کامل به این موضوع پرداخته ایم و آن را شرح داده ایم .

آیا پنجره مانع اشعه مضر آفتاب است؟

بد نیست بدانید که شیشه پنجره منزل یا ماشین فقط می تواند مانع از اشعه یو وی بی شود اما اشعه یو وی ای از پنجره نیز به داخل نفوذ پیدا خواهد کرد و می تواند عمق پوست شما را تحت تاثیر بگذارد. پس اگر قرار است ساعاتی را در پشت پنجره بگذرانید همچنان از کرم ضد آفتاب بهره ببرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *